Om mig som hästtjej och hur en hästfotografering går till

OM MIG SOM HÄSTTJEJ

Jag har varit en riktig ”hästnörd” sedan jag va liten. Vid sju års ålder började rida på ridskola vid Tyresö/Fårdala gård söder om Stockholm. På den tiden var man även skötare på någon av ridskolans hästar, jag skötte bla en stooor vit häst som hette Bailys.  Jag älskade verkligen att hänga i stallet med hästarna och mina kompisar. Där red jag tills jag var 13-14 år ungefär. Efter det red jag på Stockholms fältrittklubb upp i 25-årsåldern. Under mina ungdomsår tillbringade jag somrarna på olika ridläger och bondgårdar runt om i Sverige, ända från Blekinge upp till Örnsköldsvik. Som tonåring fick jag även ta hand om och rida en galopphäst under ett par år vid Hägerneholm i Täby, groomade och följde med vid varje tävling på Täby galopp.

2007 köpte jag min första egna häst som hette Lexington och efter honom köpte jag Salchow ”Salle” som jag sedan hade fem år. Vi tränade och tävlade i både hoppning och dressyr upp till LA/MVS. Idag är jag medryttare på en helt underbart fin dressyrhäst som heter Rubrik och vi håller till ute på Runstens gård söder om Stockholm.

För lite mer än två år sedan började jag att fotografera mer och mer och startade i maj 2017 min firma på deltid vid sidan om mitt andra jobb. En av mina drömmar då var att få fotografera hästporträtt. Under förra året blev drömmen till verklighet och jag fick möjligheten att fotografera ett 70-tal kunder med sina fina hästar. Att fotografera hästar är verkligen bland det roligaste jag vet.

En annan dröm jag hade när jag startade var att få fota på hästtävlingar och tänkte, tänk om jag någon gång skulle få fotografera under något stort mästerskap, tex Stockholm International Horseshow SIHS… Under 2017-2018 fotade jag ca 15-20 hästtävlingar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Och under 2018 slog min andra dröm igenom, jag fick då möjligheten att fotografera under SIHS på Friends arena, det var en riktigt mäktigt och häftig upplevelse.

Under 2019 hoppas jag att få fotografera fler vackra hästar och deras ägare/ryttare, eventuellt blir det några tävlingar men framförallt hoppas jag få fotografera under Longines Global Champion Tour i Stockholm på Stadion i juni. Vem vet om det blir Falsterbo också.

En ny dröm jag har är att få anordna en eller fler workshops framöver med fotografering av häst och modell ihop, möjligtvis med brud/bröllopstema. Isf kommer den att äga rum i en fin miljö nära Stockholm.
Här kan du skicka en intresseanmälan och läsa mer Workshops, photowalks och tjejkvällar

Salle och jag under en uppvärmning inför en dressyrtävling.
Fotograf: Jenny Andersen
Salle3.jpg

HUR GÅR EN HÄSTFOTOGRAFERING TILL
Här kommer jag inom kort beskriva hur en fotografering går till. Bra att tänka på innan mm.

Ps redigerad signatur.jpg